maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mökkiremontin aloitus

Remontti alkoi virallisesti  29.6.2011 ,vaikka sitä oltiin jo kauan suunniteltu. Talohan täytti  vuonna 2012 sata vuotta. Alkuperäinen osa taloa on hirttä ja jatko osa lautarakenteinen. Vintillä on vanhat fyllit, hiekkaa ja olkia, joten paino on ollut melkoinen.
Avuksi vintin tyhjennykseen otimme Hämeen Erikoistyön imuauton, jonka avulla imaisimme (muka helppo homma)  kaikki moskat . Osa oli niin piukassa, että talikolla täytyi ensin nostella hieman ennenkuin putkeen saatiin mitään.
Imuhomma oli mieheni siskoltaan saama syntymäpäivä lahja. Vuosia lahjan annosta oli jo kulunut 7, mutta onneksi se oli vielä voimassa. Kuusi tuntia hommassa meiltä neljältä  meni (me ja mieheni sisko puolisoineen)  ja hiki virtasi.Vintillä oli kaksi lattiaa päällekäin. Ensin oli pohjalla pirtin paneelikatto ja sen jälkeen n. 20 cm ilmatila ja lankut niskojen päällä ja sitten se hiekkaeristys.
Yllättävän hyvin tuo tyhjä ilmatila on eristänyt vaikkakin sähköäkin on kulunut, mutta vuotoa on ollut lattioistakin.
Teimme myös varsinaisen löydön. Onneksi huomasimme nämä, ettei ne joutuneet imuautoon. Tiedä mitä olisi tapahtunut. Vintiltä löytyi nimittäin kaksi kevyttä kranaatinheitintä täydessä latingissa,vuodelta 1942.
Ei heti tajuttu miten vaarallisia ne olivat. tuotiin vaan käsissä ne alas pihalle. Sitten vasta soitettiin mieheni siskon vävylle, joka on ollut yk- joukoissa, ja hän sanoi että ne voi laueta pienestä hipaisusta, kun ovat niin vanhoja. Huh huh.
Soitettiin 112 ja kerrottiin mitä löydettiin. Pienen päästä tuli poliisit ja kuvas ne ja huomenna tulee pioneerit tekeen ne vaarattomiksi.
Poliisit sano, ettei saa missään nimessä koskee, et ne voi koska vaan räjähtää ja sitten tulee metrin monttu ja me vaan kuskattiin niitä käsissä!
Vintillä oli fyllin alla vanhoja lehtiä vuodelta 1937-1942.
Olivat erittäin hyvin säilyneitä.

Tällainenkin löytyi eristeistä.

Tarkoitus on laittaa niskahirsien väliin villat sekä  talon lautaosan seinien väliin puhallusvillaa. Kun kattoremontti joskus on tehty, niin ullakolle tulee puhallusvillaa lisäksi. Remppa siis jatkuu.

3 kommenttia:

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥