lauantai 8. lokakuuta 2016

Remontti jatkuu...

Sunnuntaina 21.8.2011 aloitettiin makuuhuoneesta:

Onpas ollut urakka. Niin siinä kävi, mitä pelättiinkiin. Nyt on pakko kengittää ainakin talon toinen pääty. eli vaihtaa kolmen ulkoseinän alimmainen hirsi terveemmäksi.
Viime viikonloppuna kesäduunit loppuivat ja sunnuntaina purimme makkarista vanhan epäkäytännöllisen vaatekaapin ja kattolistat. Siinä olikin enemmän duunia. kuin olimme ajatelleet, sillä ennnen kaikki naulattiin kunnolla kiinni pitkillä... nauloilla ja monesta kohdasta.

Tässä vanha komero, en ymmärrä mitä ympyröitä kuvaan on tullut, sillä linssi oli puhdas???

Maanantaina aloitimme koolata vanhaa kattoa suoraksi ja otimme vanhaa hirsiseinää esille. Se olikin ajan patinoimaa, koska on ollut  talon ulkoseinänä ennen lisäosan rakentamista. Samalla löytyi vanha ikkuna-aukko oven vierestä ja ajattelimmekin, että suurennamme oviaukkoa ja teemme tästä olohuoneen. Seinällä näkyvä vanha sähkötaulu siirtyy ulos. Samalla otamme kolmivaihesähkön taloon ja se vaatii isomman taulun ja kaapin.
Vanha ikkuna-aukko oli tilkitty vanhoilla kalkkipusseilla ja  vaatteilla, yleinen tapa entisaikaan. Rakennusmateriaalista oli pula, joten kaikki mahdollinen käytettiin hyödyksi.


Uusi katto valmistui tiistaina 23.8.2011 sukulaismiehen avustuksella. Päätimme kuitenkin katsoa missä kunnossa lattian alunen on, se kun notkui toisesta kulmasta uhkaavasti.

Ei kun vanha ehjä puulattia rautakangella irti ja ikkunasta ulos. Itseasiassa se olikin melko ohkasta ponttilautaa ja mahdottoman piukassa kiinni. Lankkujen alla oli haltex- levyjä  niskapalkkien päällä.Seuraavana oli pikipaperia ja lattiapalkkien välissä eristeenä oli olkia. Kaikki näyti vielä olevan OK.
Lattiapalkit irti ja ikkunastaa ulos, oljet muovipusseihin. Huh mikä pöly!!!
Sitten paljastuikin syy notkumiseen. Olkien alla oli betonilattia, joka oli sortunut ja halkeillut. Sen alla oli hienoa hiekkaa. Hiekka oli vuosien saatossa painunut ja betoni oli sodanaikaista eikä siinä ollut mitään tukiverkkoa tai rautoja. Se mureni käsissä kuin kalkkikivi. Niin lähti betonipalat ikkunasta pihalle, samoin huoneessa lattian alla ollut vanhan piipun pohja ja hellan kivialustat. Ja mitä jäi jäljelle....


Hiekkaa pöyhiessä kävi ilmi, että alimmainen seinähirsi, oli puoliksi pökkiintynyttä ja  on vaihdettava eli talon pääty on kengitettävä ja uusi kivijalka tehtävä.
Ensin on lapioita hiekkaa ulos jotta saadaan tarpeeksi syvä tila uusille eristeille ja pohjalle. Huomenna olisi tarkoitus nostaa pääty kolmen tunkin varaan ja ryhtyä hirren vaihtoon.
Hurjalta näyttää tämä meidän remppa, mutta onneksi tuli lattia aukaistua ja saadaan perustukset kuntoon.
Hieman kyllä hirvittää, sillä tämä on vasta ensimmäinen huone, mutta edetään rauhassa ja katsotaan mitä eteen tulee.
Hanne ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥